Şubat 2022

post-title

Şubat 2022, 4

PDF DOSYASI

Merhaba arkadaşlar,

 

Şubat sayımız da hazır. Merakla okuyacağınız güzel yazılarla dolu.

Merak çok güzel bir duygu. Allah’ın bize çok büyük bir armağanı. Düşünsenize tüm öğrendiklerimizi önce merak ettik, sonra dikkatimizi yönelttik, anlamaya çalıştık, sonra da öğrendik. Boşuna dememişler “merak ilmin hocasıdır” diye… Görüyoruz ki bütün öğrenme sürecinin en başında merak duygumuz var. İşte bu sebeple büyük bir hediye bize Rabbimizden.

Ama dikkat ederseniz bir de şu yönü var işin: Merakımızı nereye verirsek, aklımız ve diğer duygularımız, sonra vaktimiz yani ömrümüz de oraya gidiyor. Demek ki merakımızı verdiğimiz şeye, her şeyimizi vermiş oluyoruz. 

Öyleyse çok dikkat edelim. Merakımızı, bize faydası olacak, bizi geliştirecek, bizi sağlam karakterli yapmaya katkı sağlayacak şeylere verelim. Yoksa faydasız, boş şeylere verdiğimiz sadece merakımız olmaz, değerli ömrümüz de elimizden gider. Sonra pişman olmamak için işi baştan sıkı tutalım..

Bir de size ve öğretmenlerimize bir hatırlatma yapmak istiyorum.

Arkadaş Dergisini yayımlarken, siz arkadaşların hem bilgisine hem de farklı alanlarda gelişimine katkıda bulunmayı amaçladık. Bunun için de dergi ve web sitemizi özel olarak tasarladık. 

www.arkadaşdergisi.com adresine girip üye olmanızı ve yazıların altındaki sizin alanınıza, kendi düşünce, yorum, öykü ve anınızı yazmanızı; çizim, fotoğraf yüklemenizi ve çevrenizle paylaşmanızı hatırlatmak istiyorum.

Özellikle öğretmenlerimiz; öğrencilerine sitedeki yazı, öykü ve etkinliklerle ilgili çalışmalar yaptırarak siteye yükletebilir ve çevreleriyle paylaşmalarını sağlayabilirsiniz. Öğrencileriniz hem kendileri bir şey başarmanın hem de yaptıklarını paylaşmanın zevkini tadarlar ve daha şevkle çalışırlar. Aileleri ve çevreleri de öğrencilerin ne yaptıklarını görürler… Böylece onların kendilerini geliştirmelerine yardımcı olabilirsiniz. 

Sizi Şubat sayımızla baş başa bırakırken, bu sayımızın hazırlığında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.

Allah’a emanet olun.

 

— Aslınur Bahar

Dergideki Yazılar