Aralık 2022

post-title

Aralık 2022, 14

PDF DOSYASI

Merhaba sevgili arkadaşlar,

Aralık ayı bildiğiniz gibi yılın son ayı. Bir yandan yeni yılın hazırlığı, kendimize yeni planlar, hedefler belirlerken, diğer yandan da geçmiş yılımızı bir gözden geçirelim. 

Size, hayata dair çok önemli bir sır vereyim. Bunu uygularsanız çok daha başarılı ve mutlu olursunuz. O sır şu: Her işiniz için, hatta günlük, haftalık, aylık ve yıllık ‘hedefler’ belirleyin kendinize. Sonunda da o hedefinize ulaşıp ulaşmadığınızı kontrol edin. 

Hedefinize ulaştıysanız çok güzel… Tebriği hak ediyorsunuz. Ama eksik kaldı ya da ulaşamadıysanız, bu sefer de bunun sebeplerini bulmaya çalışın. Eğer hedefinize, hayalinize ulaşamama nedenini bulduysanız, onu düzeltmeye çalışın.

Bu şekilde yaparsanız, hem ömür dakikalarınızı daha verimli yaşarsınız, hem gündelik koşturmacaların akıntısına kapılmazsınız, hem de sürekli eksiklerinizi, zayıf olduğunuz noktaları gözden geçirdiğiniz için kendinizi geliştirirsiniz.

Hele de bu dünyanın “ahiretin tarlası,” olduğunu, yani bu dünyada ekip ahirette biçeceğimizi düşünürsek planlı yaşamamız, bizi en çok mutlu edecek şey olacaktır. Çünkü bu hayatta ne yaparsak, ne kadar çalışırsak, ebedi hayatta da onun karşılığını göreceğiz.

Öyleyse en büyük hedefimiz de ebedi hayatta bize kazandıracak, bizi mutlu edecek şeyler yapmak olsun. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) gibi iyi bir insan olalım; Onun gibi çalışkan, dürüst, işini iyi yapan, güler yüzlü, hayata olumlu bakan, insanlara iyi davranan, insanlara faydalı işler yapan insan olalım. Ve Rabbimizin de yardımıyla, hem dünyada hem de ahirette kazanalım.

Aralık sayımızda güzel yazılar, etkinlikler, ilginç bilgiler sizi bekliyor. Bu sayımızın da hazırlığında pek çok kişinin emeği, katkısı oldu. Onların hepsine çok teşekkür ediyoruz.

Gelecek sayımızda buluşmak duasıyla…

Allah’a emanet olun.  

 

— Aslınur Bahar

Dergideki Yazılar