Ocak 2023

post-title

Ocak 2023, 15

PDF DOSYASI

Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir Miladi yıla girdik. Bu yılın sizin, sevdiklerinizin, ülkemizin ve tüm Müslüman kardeşlerimizin hakkında hayırlarla, güzelliklerle geçmesini diliyor ve dua ediyoruz.

Yeni yılın ilk sayısında çarpıcı bir kapak olsun dedik ve çok çarpıcı bir balığı konu aldık. Özkan Öze sizin için elektrikli balıkları yazdı. Evet yanlış duymadınız!.. Hem de bu balıkların vücudu elektrik üretecek donanımla yaratılıyor. 

Her şeyin tek yaratıcısı olan Allah, tabiatta, yaratmasının farklı farklı örneklerini gösteriyor biz akıl sahiplerine. 

Tabiatı canlı bir kitap olarak düşünürsek okuması en heyecan verici ve en merak uyandırıcı, en sürprizlerle dolu kitap, Allah’ın ilmiyle ve kudretiyle yazdığı tabiat kitabıdır. 

Düşünsenize, tabiata bakan bilim adamları, bilime dair her şeyi ondan öğreniyorlar. Tabiat kitabına bakan şairler, en duygulu şiirleri yazıyorlar. Kullandığımız ilaçlar tabiat kitabına bakılıp yapılıyor. Gıda mühendisleri, tasarım mühendisleri ve diğer mühendislik alanlarında çalışanlar, hep tabiat kitabından ilham alıyorlar…

Aslında diyebiliriz ki, bizi en çok seven Allah, yarattıklarıyla hem bizi yaşatıyor hem de hayatımıza dair her konuda bize örnek alacağımız, teknolojide ilerleyeceğimiz örnekler gösteriyor. Evet Allah bizim Rabbimiz, yani bizi yaratıyor, büyütüyor ve insan olarak yetiştiriyor. 

Sizler de tabiat kitabını okumayı, ondan ilham almayı alışkanlık edinirseniz, her alanda gelişirsiniz…

Evet arkadaşlar, bu sayımızda da farklı konularda size yazılar hazırlayan yazarlarımıza teşekkür edelim. Prof. Dr. Ali Alaş hocamız; sizin için çok güzel testler hazırlayan Şeyma Özdemir öğretmenimiz; karikatürist ve ressam Muammer Erkul; ilginç ve bilgilendirici yazılarıyla Özkan Öze; kelimelerin dünyasında gezdiren Gamze Koç; bilgilendirici yazılarıyla Elif E. Bayraktar; önemli insanlarımızı tanıtan Necati Kağan Çetin; öykü ve yazılarıyla Önder Tekin; Betül Büken ve diğer emeği geçen herkes sizler için özel gayret gösteriyorlar. Burada ismini yazdığımız ve yazamadığımız herkese teşekkür ediyoruz.

Güzel sayılarımızda buluşmak duasıyla…

Allah’a emanet olun:)

 

— Aslınur Bahar

Dergideki Yazılar