Ocak 2024

post-title

Ocak 2024, 27

PDF DOSYASI

Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir yıla başladık. Bu yılın hem herbirimiz, hem Müslüman kardeşlerimiz, hem de tüm insanlar için güzelliklerle dolu olmasına dua ediyoruz. 

Bu sayımızı hazırlarken zalim İsrail, Gazze’de kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırmaya devam ediyor, batılı devletler de onların bu vahşetlerini destekliyorlardı… Bunun yanında, tüm dünyada vicdanlı insanlar bu yaşanan soykırıma tepkilerini ortaya koydular… İnşaallah en kısa sürede tüm bu sıkıntılar geride kalır. Bunlar Müslümanların zaferiyle sonuçlanır.

Gazzeli kardeşlerimizi tebrik etmemiz gerek. Yaşadıkları her türlü haksızlığa, zulme rağmen yıkılmadan, ümitsizliğe düşmeden vatanlarını savunmaktalar. Şehit düşen evlatları, anneleri, babaları için sabır içinde şükrediyorlar. Onların bu metanetli ve dik duruşları, dünyada İslam’ı bilmeyen insanların dikkatini çekti. “Bu nasıl bir iman ki, bu kadar acıya rağmen Müslümanlara bu gücü veriyor?” diye merak edip İslamiyet’i ve Kuran’ı incelediler ve pek çok insan İslam’ın, Kuran’ın güzelliklerini görüp Müslüman oldular. 

Büyüklerimiz derler ya “Her şeyde bir hayır vardır”, “Allah şerlerden hayırlar çıkarabilir” diye, işte insanların Müslüman olmaları da bu şer olan savaştan, Allah’ın hayırlar yaratmasıdır. Bakalım bundan sonra daha nasıl güzellikler yaratacak Rabbimiz…

Bizler Müslümanız, Rabbimiz bizim için hep daha güzel olacak şeyler yaratır. Sonunda sevinen mutlaka bizler oluruz. Görünürde bazı zahmetler çeksek de sonucu görünce onu unutur; iyi ki böyle olmuş deriz. İşte bunları bildiğimiz için biz Müslümanlar daha sabırlı oluruz, kendimizi kaybetmeyiz, ümitsizliğe düşmeyiz. “Görelim Mevlâ neyler, neylerse güzel eyler…” der ve hayat yolunda yürümeye, bir Müslüman olarak her şeyin en güzelini yapmaya devam ederiz…

Ocak sayımızda da çok değerli yazılar sizleri bekliyor. Yazarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Sizler de dergideki barkodları okutarak veya arkadasdergisi.com’a girip yazılarınızı, yorumlarınızı, hatta resimlerinizi paylaşırsanız çok güzel olur. Böylece sizlerin ne düşündüğünüzü, neler söylediğinizi görmüş oluruz ve bundan da çok memnun oluruz.

Şimdi sizleri derginizle baş başa bırakayım. Gelecek sayıda buluşmak üzere diyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum…

 

— Aslınur Bahar

Dergideki Yazılar