Mart 2023

post-title

Mart 2023, 17

PDF DOSYASI

Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz ay deprem yaşadık. Tüm ülkemiz bu büyük olayla sarsıldı. Hepimize geçmiş olsun. Vefat edenlere rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz. Bu zorlukları da hep beraber, yardımlaşarak, Rabbimizin de yardımıyla atlatacağız. Allah, vatanımızı, bizleri, devletimizi ve tüm Müslüman kardeşlerimizi her türlü kötülüklerden korusun.  

Bizler Müslümanız ve bu dünyada ebedi kalmayacağımızı biliyoruz. Ayrıca böyle büyük afetlerde ölenlerin şehitlik gibi büyük bir mükâfat kazandıklarını da biliyoruz. Kusurları, günahları affediliyor, kabirleri cennet bahçelerinden bir bahçe oluyor ve Allah’ın lütfuyla ebedi hayatta cennete alınıyorlar. Yani onlar dünya sayfalarını, kötü gibi görünse de aslında iyi bir son ile kapatmış oluyorlar. İnşaallah ebedi âlemde tekrar hepimiz tüm sevdiklerimizle buluşacağız. Ve tüm zorluklar geride kalacak, yaşanılan acılara karşılık da mükâfatlarını almanın sevincini yaşayacağız inşaallah.

Hatta mahşer günü, musibete uğrayanlara bunlara bedel mükâfatları verildiğinde, dünyada dert keder görmeden yaşayanlar keşke biz de dünyada bunlar gibi acılar yaşasaydık şeklinde onlara imreneceklerini Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed bize bildiriyor.

Bu konuda Şeyma Özdemir size güzel bir sayfa hazırladı.

Geçtiğimiz ay sizlere bir teklifim vardı. Tekrar hatırlatayım: Arkadaş Dergimizin sayfaları arasında sizlere de yer açalım istedik. Ne dersiniz? Sizler röportaj yapıp yollayın, biz de onları dergimizin sayfalarında her ay yayınlayalım…

Nasıl mı olacak? Çevrenizden istediğiniz kişilerle röportaj yapın; mesela anne babanız, dedeniz anneanneniz, akrabanız, öğretmeniniz, arkadaşınız, bir esnaf vb herhangi birisi olabilir… Mesela Ramazan ayı ile ilgili ya da başka konularda sorular sorun. Elbette uzun da olmasın:) Sonra da arkadasdergi@gmail.com adresine yollayın. Haydi bakalım merakla bekliyoruz...

Bu sayımızda emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Güzel sayılarımızda buluşmak duasıyla…

Allah’a emanet olun.

Dergideki Yazılar