Aralık 2023

post-title

Aralık 2023, 26

PDF DOSYASI

Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz ayın başından bu yana çok üzücü olaylar yaşadık. Zalim İsrail, Gazze’de Müslüman kardeşlerimizi katletti. Sizlerin yaşında dört binden fazla çocuğu öldürdü, bebekleri öldürdü, anneleri, babaları, dedeleri, nineleri öldürdü. Bir kişinin haksız yere öldürülmesi karşısında tüm dünyanın tepki göstermesi, engel olması gerekirken, Gazze’de onbinden fazla insan bombalanarak katledildi. Fakat başta ABD, İngiltere, Almanya, Fransa olmak üzere batılı ülkeler bu katliama destek oldular. 

Bu zulme yardım edenler bir yana, tüm dünyada vicdanı ölmemiş insanlar çeşitli tepkiler verdiler. İnsanlığını kaybetmemiş yüzbinlerce insan gösteriler düzenledi. En önemlisi de, İsrail’e destek olan veya ona yardım eden markaların mallarını boykot ettiler. 

Bizler de o kardeşlerimize nasıl yardım ederiz; onlar için neler yapabiliriz diye düşünmeliyiz… Onlara çok dua edelim, imkanlarımız ölçüsünde yardım kuruluşlarına destek olalım, en etkilisi de, o zalimlerin mallarını bundan sonra almayalım. Çünkü onlar mallarını sattıkça güçleniyorlar; güçlendikçe de Müslümanlara zulmediyorlar.

Ayrıca onların mallarını aldığımızda, kazandıkları paralarla, medyada etkili olup olayları istedikleri gibi gösteriyorlar; hatta insanları kendi zulümlerini savunacak kadar aldatıyorlar.

Batılı ülkeler, insan hakları, adalet, özgürlük, zenginlik, insanca yaşamak dediğinde sadece kendisi için ister; kendi dışındakiler için, hele de biz Müslümanlar için bunları istemez. Bunu Osmanlı Devletimizi yıktıktan sonra bizlere yaptıkları sayısız zulümde; Bosna’da, Irak’ta, Suriye’de, Afrika’da kardeşlerimize yaptıkları katliamlarda hep gösterdiler. Bunun için bu batılıların insan haklarından, adaletten, vicdandan bahsettiğini duyarsanız, onlara tarih boyunca yaptıkları zulümleri, katliamları sorun… Ve ellerine fırsat geçerse tekrar yapacaklarını unutmayın.

İşte bu yüzden biz Müslümanlar birlik olmalıyız, her sahada güçlenmeliyiz ve söz sahibi olmalıyız. Çok çalışmalıyız.

Bu sayımızı hazırlarken emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Allah’a emanet olun…

 

— Aslınur Bahar

Dergideki Yazılar