Şubat 2024

post-title

Şubat 2024, 28

PDF DOSYASI

Merhaba arkadaşlar,

Şubat sayımızda da güzel yazılar sizleri bekliyor. Web sitemizde yazıların altına yapacağınız yorumları merak ediyoruz. Sayfalardaki barkodları okutarak web sitemizde yazının sayfasına kolayca ulaşabilirsiniz. Bizleri merakta bırakmayın:)

Arkadaşlar, insanların yaşadıkları güzel şeyler de olumsuz şeyler de aslında aynı. Fakat kimi insan mutlu kimisi de mutsuz olarak yaşıyor. Bu neden acaba?..

Bakıyorsunuz yaşadığı zor şartlara rağmen mutlu ve neşeli insanlar var; bunun aksine gayet güzel imkanlara sahip oldukları halde mutsuz olarak yaşayan insanlar var.

Demekki insanların mutlu olmaları şartlara veya yaşadıkları şeylere değil, kendilerine bağlı. Mesela belki duymuşsunuzdur; yarım bardak suyu insanlara gösterip “bu ne?” diye sorsanız, kimisi “yarım bardak su” diye cevap verirken, kimisi de “yarısı boş bardak” diye karşılık verecektir…

Oysa baktıkları şey aynı. Birisi bardağın dolu tarafına bakıp “yarısı dolu bardak” diyor; diğeri de bardağın boş tarafına bakıp “yarısı boş bardak” diyor.

Aslında hayat da böyle bir bardak su gibi, olumlu tarafları da var olumsuz tarafları da var. Hayatta mutlu ve başarılı olanlar, olumsuzluklara karşı tedbirini alıp, hayata olumlu bakan insanlardan çıkıyor.

Sizler de hayatınızdaki olumsuzluklara takılıp kalmayın, onları aşmak, çözmek için Allah akıl, mantık, duygular, tecrübelilere danışmak gibi imkanlar veriyor bize… Bu imkanları kullanıp her türlü zorluğu aşarsınız. Ve asıl önemli olan da hayata olumlu bakın, her zaman bardağın dolu tarafını görün ve her işinizde ümitle çalışın. İnşaallah hem dünyada hem de ahirette mutlu olan insanlardan olun.

Sizleri şubat sayımızla baş başa bırakmadan önce bu sayımızın hazırlığında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Allah’a emanet olun…

 

— Aslınur Bahar

Dergideki Yazılar