Ağustos 2023

post-title

Ağustos 2023, 22

PDF DOSYASI

Merhaba arkadaşlar,

Ömrümüzün her günü her zamanı değerli fakat tatil günlerinin ayrı bir yeri oluyor. Çünkü tatilde seçme imkanımız oluyor. İstediğimiz şeyleri yapabiliyoruz. Kendimize daha çok vakit ayırabiliyoruz. Elbette eğitim de gelişimimize katkıda bulunuyor fakat, okullardaki eğitim daha çok insanlara meslek edindirme ile sınırlı kalıyor.

Oysa bizim bu dünya hayatımızdan başka ebedi ahiret hayatımız da var; para kazanmanın dışında pek çok ihtiyacımız da var. İnsan olarak midemizi doyurmamız gerektiği gibi, binlerce duygumuzun da kendine göre gıdaları var onları da doyurmamız gerekiyor.

Mesela aile olma duygumuz var; tatillerde ailemizle daha çok bir araya gelebildiğimiz için bu duygumuzu tatmin ediyoruz…

Ya da ebedi yaşama duygumuz var… Tatillerde gerek camilerimizde, gerekse bazı programlarda dinimizi, ebedi hayatta kazananlardan olmamız için nasıl yaşamamız gerektiğini öğreniyoruz. Bunu da tatillerde yapıyoruz.

Ayrıca bizleri sayısız yeteneklerle donatan Rabbimiz Allah (celle celalühü), içimize kendimizi geliştirme duygusu da koyuyor. Yine tatiller bu konuda da pek çok fırsatlar barındırıyor: kitaplar okuyabiliriz, merakımız olan konularda araştırmalar yaparak bilgimizi artırabiliriz, bazı meslekleri öğrenmeye gayret edebiliriz, büyüklerimize sorular sorarak, sohbetler ederek çok şeyler öğrenebiliriz…

İşte böyle madem Rabbimiz, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerîm’de “Hiç, bilenlerle bilmeyenler bir olur mu!” diye buyurmuş, bizler çalışacağız, öğreneceğiz, güzel şeyler yapacağız. Ve inşaallah, Rabbimizin, peygamberimizin, ecdadımızın ve akrabalarımızın iftihar edecekleri güzel insanlardan olacağız.

Hepinize hayırlı tatiller diliyorum.

— Aslınur Bahar

Dergideki Yazılar