Nisan 2023

post-title

Nisan 2023, 18

PDF DOSYASI

Merhaba arkadaşlar,

Nisan ayı baharın ve yazın müjdecisi bir ay olduğu için çok severim. Tabiata yeniden can verilmesi çok acayip, çok ilginç ve dikkatle takip edilecek bir olaydır. O ölmüş kupkuru dallara bir anda tekrar hayat verilmesi, ardından önce küçücük tomurcuklar, sonra yaprakların ve çiçeklerin adeta dallardan fışkırması Allah’ın ne büyük bir hayat verme, yeniden yaratma faaliyetidir.

Biliyor musunuz, baharda tabiata yeniden hayat verilmesinden, Kutsal kitabımız Kur’an’da da bahsi geçiyor. Hatta bizimle çok ilgili bir konuda…

Rabbimiz bu olayı örnek veriyor bizlere: Ölümünün ardından tabiatı, kurumuş ağaçları, topraktaki o cansız tohumları nasıl hayat verip diriltiyorsa, bizleri de öldükten sonra gideceğimiz öbür âlemde işte böyle dirilteceğini buyuruyor. 

Bizim en büyük merak ve endişemiz olan “ölüp yok mu olacağız?” sorumuza, işte Rabbimiz, böyle örnekleri bizlere göstererek cevap veriyor. Bunları dirilttiğim, yarattığım gibi sizleri de yaratacağım buyuruyor!..

Bu çok büyük bir müjde ve çok güzel bir haber. Sevdiklerimizle orada, Rabbimizin lütfuyla tekrar buluşacağız. Bunun bir insan için ne kadar büyük mutluluk sebebi ve psikolojik olarak rahatlatan bir gerçek olduğunu yaşınız ilerledikçe daha iyi anlayacaksınız. Allah’a bu nimetleri için sonsuz şükürler olsun diyeceksiniz.

Şimdi oruçlarınızı da elinizden geldiğince tutuyorsunuz. Dinimiz İslamiyet’in vecibelerine ne kadar uyarsak, hem dünyada hem de ahirette o kadar mutlu ve sağlıklı oluruz.

Ramazan ayı Kur’an’ın inzal edildiği, indirildiği ay olduğu için bir karar alın ve her gün Kur’an’dan ve mealinden bir sayfa okuyun. Ömrünüzün ne kadar bereketlendiğini yaşınız ilerledikçe daha iyi fark edeceksiniz.

Nisan sayımızda yine güzel ve yeni sayfalar sizleri bekliyor. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.

Bir de Arkadaş Derginizi çevrenizde tavsiye edin, tanıtın, yeni arkadaşlara ulaştırın. Onlar okuyup faydasını gördükçe sizlere de bol bol sevaplar yazılsın…

Ramazan Bayramınızı tebrik ediyoruz.

Allah’a emanet olun.

 

— Aslınur Bahar

Dergideki Yazılar