Mart 2024

post-title

Mart 2024, 29

PDF DOSYASI

Merhaba arkadaşlar,

Sizlerin dergilerinize kavuşmaktan mutlu olduğunuzu duymak, inanın bizleri çok mutlu ediyor.

Bu sayımızda bir değişiklik farkettiniz mi? Artık ikinci sayfamızda, sizlerden gelen fotoğrafları paylaşıyoruz. Bizlere böyle bir sayfanın olması için sizlerden pek çok mesajlar geldi. Ee madem sizler istediniz, bizlere de bu sayfayı sizlere ayırmak düştü.

Bundan böyle her ay ikinci sayfamızda resimlerinizi paylaşacağız. Arkadaş derginizi aldığınız gibi birlikte fotoğraf çekilmeyi ve bize yollamayı unutmayın sakın!..

Mart ayı bizim için çok özel bir ay olan Ramazan’ı misafir ediyor bu sene. Ramazan ayı bildiğiniz gibi Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in Peygamber Efendimiz Hz. Muhammede’e inzal edilmeye başlandığı çok önemli bir ay…

Ayrıca bizler dünyada bir açıdan ahirete hazırlık için de yaşıyoruz. Dünyadan sonra ahirete giden yolcularız bizler. İşte Ramazan ayı, çok cömert olan Allah’ın, yaptığımız ibadetlere bin kat fazladan sevap verdiği bir ay. Yani kaçırılmayacak bir fırsat. Mesela Kur’an’dan bir sure okusanız bin tane okumuş gibi sevap yazılıyor amel defterinize. Ne güzel değil mi!..

Bunun için Ramazan ayını çok güzel değerlendirip kazançlı çıkalım. Kur’an’ı ve mealini okuyalım, hadis-i şerifleri okuyalım, çok iyilikler yaparak çok sevaplar kazanalım. Ve bütün Müslüman kardeşlerimize de çok dualar edelim. İnşaallah en kısa zamanda bütün Müslümanların birlik olduğu günleri görürüz. Mehmet Akif’in dediği gibi: “Girmeden tefrika (ayrılık) bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” Bütün Müslümanlar bir olursa, işte o zaman düşmanlarımız bize zarar veremez.

Mart sayımızda emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Arkadaşlar, sizler de anne ve babanıza, size Arkadaş dergisini aldıkları için teşekkür edersiniz tamam mı:)

Hepinizi Allah’a emanet ediyorum…

 

— Aslınur Bahar

Dergideki Yazılar